מאז משבר הקורונה, גדל גם אחוז האנשים שעובדים מהבית, מי בכלל הכיר את המושג "לעבוד מהבית" לפני התקופה המטורפת הזו? אין ספק שלהיות לבד בבית, בלי סביבת העבודה, בלי חברי צוות ובלי מנהלים, זה מאתגר, ולכן במאמר הבא אנסה לעזור לכם לשפר את אופן העבודה מהסביבה הביתית ולהגדיל את הספק הביצועים שלכם במקביל לשדרוג ההנאה בעבודה מהמשרד הביתי.
הטיפים במאמר זה מחולקים ל-2 נושאים עיקריים:
ניהול משרד וניהול זמן.
ניהול משרד
1. פינת עבודה 👩🏻💻
מאיפה אתם עובדים? האם אתם עובדים מהחדר? מהסלון? האם יש שולחן מיוחד שמוקדש לעבודה?
אחד העקרונות החשובים ביותר ששמנו לב אליהם, זה ההפרדה בין "משרד" ו"בית", אם לא תיצרו הפרדה ברורה, יהיה לכם קשה יותר להתחיל לעבוד, קשה יותר לצאת ולחזור מהפסקות וככל הנראה אתם תרגישו שאתם עובדים "כל היום".
פינת עבודה תיצור את ההבדל בין מתי אתם "בעבודה" ומתי אתם "בבית".
2. ישיבה בריאה 🧘🏻♂️
ישיבה נוחה ובריאה חשובה משני סיבות, קודם כל זה הבריאות שלכם ואתם רוצים למנוע כאבי גב מיותרים, ומעבר לכך כשנוח לכם לשבת, זה מעלה את ההסתברות שתשבו יותר זמן, וגם תהנו יותר לעבוד. לא נרחיב כאן יותר מדי, אבל בכללי אתם רוצים שמשענת הכסא תתמוך בכל הגב שלכם, שהמרפקים שלכם יגעו בשולחן, ושמרכז מסך המחשב יהיה בגובה העיניים ולא נמוך יותר, מפני שזה יוביל לכאבים בצוואר, (אנחנו מציעים בחום לעשות מחקר מקיף בגוגל, כל אחד בהתאם לצרכים האישיים שלו).
זכרו, ישיבה בריאה, תוביל לכך שאתם תהנו יותר מהעבודה. זה קריטי.
3. קיר מוטיבציה 💪🏻
תוספת קטנה למשרד. מן הסתם זוהי לא משימת חובה, אבל זה היה מספיק חשוב בשביל שנוסיף את זה כאן. כל אדם מקבל מוטיבציה מדברים שונים, חלק מקבלים השראה ממשפטים, חלק ממילים, חלק מתמונות של המנהל והעובדים וחלק מתמונות של אנשים זרים מתאמנים ומרימים משקולות. היופי בקיר מוטיבציה הוא שאתם יכולים לעצב אותו בקלות רבה, ובהתאם למה שנותן לכם הכי הרבה השראה. זה דורש קצת השקעה, אבל זה שווה את זה.
מאמרים נוספים
ניהול זמן
1. לקום לעבוד ⏰
נכון, אתם יכולים ללכת לישון באיזו שעה שתרצו, ואתם יכולים לקום באיזה שעה שתרצו, אבל כשניהלנו את העובדים שלנו מהבית, שמנו לב להבדלים משמעותיים בין מי שהתעורר בשעה ספציפית ו"קם לעבודה", ובין מי שפשוט התעורר מתישהו, ואז גם מרח את הבוקר, ורק התחיל לעבוד ב-11/12, שעות הבוקר המאוחרות ואפילו בשעות הצהריים.
אתם תרוויחו הרבה יותר, אם "תקומו לעבודה".
2. שגרת בוקר ☀️
רוב האנשים לא יהנו להתעורר, לצחצח שיניים, ומיד להתחיל לעבוד, לכן המלצנו לעובדים שלנו לעשות רשימת פעולות שהם ירצו לבצע לפני שמתחילים לעבוד, כדי ליצור שגרת בוקר לפני שמתחילים לעבוד. בין התשובות היו: לשתות קפה (וסיגריה), לאכול ארוחת בוקר, לשמוע מוזיקה, לצאת מהבית (הליכה מסביב לבניין), להשקיע 20 דקות עם האנשים שחיים איתי בבית, וכו'. שגרת בוקר (אישית שלכם) תדאג לכך שתתעוררו ותתחילו לעבוד על המצב הטוב ביותר.
3. תכנון לו"ז 📅
כשאנחנו בעבודה, לכולנו יש לו"ז, אבל כשעובדים מהבית חלק מהאנשים שכחו מכך, הם פשוט יודעים איזה משימות צריכות להתבצע ועוברים ממשימה למשימה, אלא שכשלו"ז העבודה שלנו לא מסודר, אז גם לו"ז ההפסקות שלנו לא מסודר, ובסופו של יום אנחנו פשוט נעבוד יותר שעות, מפני שלא עבדנו מסודר.
לכן אנחנו ממליצים בחום להכין לו"ז עבודה מסודר, מודפס או דיגיטלי.
לדוגמה, אחד השכירים שלנו בתפקיד מנהל SEO, מנהל את היום שלו כך:
- 45 דקות "פתיחת יום" (התעדכנות)
- הפסקה
- 60 דק' Off-Site קישורים
- הפסקה
- 60 דק' On-Site שיפורי אתרים
- הפסקה
- 60 דק' מחקר מתחרים
- 30 דקות ללמוד אונליין (כי חשוב להתפתח)
- הפסקה
- 60 דק' הרצת מודעות
- הפסקה
- ולבסוף 30 דק' עדכון מערכות
כשעובדים עם לו"ז מסודר, גם מהבית, כשאנחנו לבד, זה מקל על הניהול העצמי.
4. ניהול הפסקות 😴
לשבת מול מסך מחשב במשך שעות זה מאוד קשה, מעבר לכך שזה מאוד לא בריא, ולכן חשוב לנהל הפסקות, ואם לא תנהלו הפסקות, אז אתם עלולים להגיע למצב שבו אתם שחוקים ונמאס לכם לעבוד. מצד אחד אתם רוצים לחשוב על זמנים, כלומר "מתי אתם יוצאים להפסקה?" ומצד שני אתם רוצים לוודא שכשההפסקה נגמרת, יש לכם אנרגיה להמשיך לעבוד, האם תסכימו שאחרי הפסקה של לעשות שכיבות שמיכה וכושר לעומת הפסקה של לצפות בנטפליקס, אתם תחזרו לעבודה במצב רגשי אחרי לגמרי? ולכן חשוב לשאול "מה אתם עושים בהפסקה?"
לדוגמה, אחד העובדים שלנו החליט שהוא רוצה לנצל את ההפסקות כדי ללמוד משהו מגניב וכיפי, ואחרי כמה בדיקות של תחביבים שונים, הוא בחר בגיטרה. בהפסקות שלו הוא החליט לנגן על גיטרה וללמוד תווים, הוא מאוד מרוצה ודואג להמליץ על כך ליתר העובדים שלנו, מפני שלדבריו "בסוף כל משמרת, אני גרסה טובה יותר של עצמי".
ניהול הפסקות מאוד חשוב כדי לשמור על אנרגיית העבודה שלכם לטווח הקצר והארוך.
5. "מישהו אחר" שמפקח על ההתקדמות שלי 🙋🏻♂️
אף אחד לא אוהב שאומרים לו מה לעשות, אין ספק שחופש זה דבר מאוד חשוב, ויחד עם זאת משהו שיכול מאוד לעזור לכם זה לבחור חבר שעובד איתכם ולתאם שיחות מעקב בשעות קבועות שתגדירו מראש, כדי להתעדכן מה כל אחד ביצע. אם המנהל שלכם לא דואג לכך אז נסו ליזום בעצמכם ערבי גיבוש, ימים עם Happy Hour, מפגשי חברה עסקיים שמשלבים פעילות חברתית ועוד.
חשוב מאוד לשמור על תחושת שייכות של עובדים ולתת להם הרגשת משפחתיות שתחזיק אותם לטווח הארוך.
בונוס - ניהול חברתי: 💃🏻🕺🏻
כולנו תקועים בבית. או שאנחנו בסגר או שסתם כך צריך להיזהר מפני שיש מגיפה שמסתובבת באוויר, לכן אתם נמצאים הרבה יותר בבית, אבל תזכרו שגם חברים שלכם נמצאים יותר בבית ומדובר בהזדמנות נהדרת לפתח קשרים אונליין. אחד העובדים שלנו בחברה, הציע שבכל חמישי בערב נקיים "ערב בירה בזום". בכל יום חמישי ב-21:30, הוא שולח קישור זום בקבוצת הוואטסאפ, וכולנו נפגשים סתם ככה בשביל הכיף.
אנחנו ממליצים לא לזנוח את החברים והאנשים שאתם אוהבים, ולשמור על קשר בוידאו. (כמובן שאם אפשר להיפגש פנים מול פנים, מה טוב!)
מקווים שנהנתם מהמאמר הזה, ומאחלים לכם "ללמוד לאהוב לעבוד מהבית".
תגובה אחת
יאללה, מתחילה לעבוד מהבית!! 🙂