בחינם ו/או בתשלום: 5 מאגרי תמונות מומלצים שחובה להכיר

5 מאגרי תמונות מומלצים שחובה להכיר

אהבתם? ספרו לחברים שלכם!

תוכן עניינים

תוכן עניינים

בכל מדיה במרחבי הרשת יש פחות או יותר את אותם העקרונות לאיך נראה התוכן, לא משנה אם הוא פרסומי, שיווקי, אינפורמטיבי או סתם לכיף. המכנה המשותף בין כולם הוא האופן שבו התוכן מוצג. שימו לב שלא משנה באיזו רשת חברתית תגלשו או איזה מאמר תקראו או איזו פרסומת תראו זה תמיד מבוסס על שני דברים: ויז'ואל + טקסט 📷.

זה אומר שאם ניקח לצורך העניין פוסט בפייסבוק, תשומת הלב שעוברת לקריאת הטקסט של הפוסט תמיד תבוא אחרי שהבחנתם בתמונה ששידרה לכם משהו שנגע בכם או שהיא פשוט יוצאת דופן משאר התמונות שראיתם במהלך הגלילה בפיד.

כל משווק מקצועי יודע שהויז'ואל תמיד חייב להגיע יחד עם טקסט בין אם זאת תמונה, Gif, סרטון קצר או גלריית תמונות, חייב להיות משהו שיגנוב את הפוקוס משאר הסחות הדעת המופנות כלפי הגולשים. כדי לענות על הצורך של המשווקים, הוקמו מאגרי תמונות שכוללים את כל התחומים האפשריים כדי לתת את המענה מבלי לרדוף אחרי צלמים או חלילה להפר זכויות יוצרים.

חייבים להירשם

אם שאלתם את עצמכם אם אתם יכולים לשווק באמצעות התמונות מהמאגרים בחינם התשובה היא כן ולא. בחלק מהמקרים יש צורך רק להירשם ובכך נפתחת האפשרות למספר מצומצם של תמונות שניתן להשתמש בהן לפי התקנון באתר מאגרי תמונות.

אם אתם עוסקים בתחום סביר להניח שתזדקקו לתמונות לעיתים קרובות ולכן כדאי להירשם למאגר תמונות אחד לפחות ולשלם עליו במקרה הצורך כדי שתוכלו ליהנות מכל מאגרי תמונות המוצעות שם.

איך לבחור לאיזה מאגרי תמונות להירשם ✍🏻

בגלל שלתמונות יש שימושים כל כך רבים כמו למשל קמפיינים, מודעות אורגניות, מודעות ממומנות, פייסבוק, אינסטגרם, גוגל אדס, באנרים, פוסטים, ניוזלטרים ועוד, גם האתרים המכילים מאגרי תמונות לרכישה או בדמי מנוי ממשיכים לצמוח בקצב מסחרר.

אז איך אפשר לבחור את הטוב ביותר מתוך כל כך הרבה אפשרויות?

ראשית, בחלק מהמאגרים יש תקופת ניסיון חינם שמוגבלת בזמן או בכמות התמונות. ניתן להירשם לכמה במקביל ולהשוות את חווית השימוש בכל אחד מהם ולבחון את הדבר החשוב מכל בזמן אמת – האם יש את התמונות שאתם מחפשים במאגר תמונות של האתר.

למי שאינו מכיר כלל את מאגרי התמונות הנפוצים והמומלצים ביותר ברשת, הכנו הסבר קצר על כל אחד מהם כדי שתוכלו לשפוט ולשקול מי מהם מתאים יותר עבורכם.

Canva

קאנבה זו כנראה הפלטפורמה הפופולארית ביותר בתחום מאגרי תמונות ולא רק בגלל היצע התמונות העצום, אלא גם בגלל שניתן לערוך ולעצב את התמונות על גבי פלטפורמה נוחה וידידותית. חלק מהאפשרויות פתוחות לשימוש בחינם ומי שצריך את כל החבילה היא תעלה לו 9.99$ לחודש במסלול שנתי.

Pixabay

כל התמונות במאגר חינמיות למעט מתן קרדיט ליוצרים והצלמים של התמונות בחלק מהמקרים ובגדול הפלטפורמה מבוססת על "תן וקח" – אם תעלו מספיק תמונות משלכם לאתר, תוכלו לקבל גם כן תמונות בחינם בלי לתת קרדיט עליהן.

מאגרי תמונות

Freepik

פלטפורמה נוחה וידידות במיוחד לחיפוש תמונות גם למתחילים. יש כמות מסויימת של תמונות, ווקטורים, אנימציות ועוד שניתן להשתמש בהם לגמרי בחינם. אבל מי שצריך להיות פתוח לכל האפשרויות יצטרך להיפרד מ-7.49$ בחודש למנוי שנתי.

Pexels

גם פקסלס עובדת על עיקרון דומה כמו של Pixabay בכך שכל מאגרי תמונות באתר הן חינמיות בתמורה לקרדיט ליוצרים והצלמים וניתן גם לשתף תמונות שלכם בפלטפורמה לשימושם החופשי של כולם. ניתן לשווק, לערוך ובעצם לעשות כל דבר העולה על רוחכם עם התמונות מהאתר.

מאגרי תמונות

Envato Elements

ממוצב בטופ 🔝 בתחום מאגרי תמונות לשיווק. אינווטו מכיל כמות עצומה של כל סוגי התכנים שניתן לחשוב עליהם בשיווק: תמונות, גיפים, סרטונים, גרפיקות, אנימציות, תלת מימד, הנפשות, קטעי קול, מוזיקה ועוד. למי שעוסק בעריכת סרטוני וידאו וגרפיקה על הצד המתקדם יותר, ימצא כמעט כל דבר שיחפש. התענוג מתחיל בחבילה הזולה ביותר שעלותה 16.50$ לחודש.

עכשיו כשהכרתם את חמשת מאגרי תמונות הנפוצים ברשת, אתם יכולים להתנסות בכולם כדי לבחון מי מהם מספק עבורכם את התמונות והחומרים שאתם צריכים, איפה הכי נוח לחפש ואצל מי מהם איכות התמונות הטובה ביותר.

כמשווקים מקצועיים אתם תמיד צריכים מאגר תמונות זמין עבור כל מודעה, כתבה, פוסט, מייל או באנר כדי לשמש כנקודת משיכה עבור הקוראים של הטקסטים שלכם כי כפי שנאמר בפתגם המפורסם – תמונה אחת שווה אלף מילים.

שאלות ותשובות נפוצות

אז ככה.. אפשר גם לוותר על צירוף תמונה אך זה לא כדאי. לרוב, תשומת הלב שעוברת לטקסט תבוא אחרי שהקורא הבחין בתמונה ששידרה לו משהו שנגע בו או שזו תמונה יוצאת דופן ומושכת.

אנו ממליצים להירשם לכמה מאגר תמונות במקביל ולבדוק את חוויית המשתמש שלכם בכל אחד מהמאגרים והאם יש מענה לצרכים שלכם.

בהצלחה!

בחלק מהמאגרים, תידרש לשלם ובחלקם "תשלם" רק במתן קרדיט ליוצרים ולצלמים.

בכל אופן, גם אם צריך לשלם, אנו מאמינים שזה לחלוטין שווה את זה.

 

canva, pixabay, freepik, pexels, envato elements.

לכל אחד מהמאגרים הללו יש את היתרונות שלו. שווה לקרוא את המאמר בעיון;)

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מלאו פרטים לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות:

או, חייגו:

הפופולריים ביותר

טוען מאמרים נוספים...

אהבתם? ספרו לחברים שלכם!

Facebook
WhatsApp

מאמרים נוספים