10 דברים שאסור לשכוח בבניית אתרים

10 דברים שאסור לשכוח בבניית אתרים

אהבתם? ספרו לחברים שלכם!

תוכן עניינים

תוכן עניינים

הצ׳ק ליסט השלם שיעזור לכם לבנות אתרים מעולים בלי לפספס אף פיקסל: מבחירת התבנית ועד לאופטימיזציה וחוויית משתמש

קרה לכם שסיימתם לבנות אתר, שלחתם אותו ללקוח לאישור – ואז פתאום נזכרתם שמשהו חסר? יכול להיות שפתאום ראיתם אתר אחר ואמרתם לעצמכם, "אני הייתי עושה את זה אחרת"?

פרויקטים לבניית אתרים מורכבים מפרמטרים רבים הדורשים המון תשומת לב. כדי ששום דבר לא ייפול בין הכיסאות, כדאי לעבוד עם צ'ק ליסט מסודר ואת זה בדיוק הכנו עבורכם.הנה עשרה דברים שרובנו נוטים לשכוח בזמן בניית אתרים.

1. בחירת תבנית עיצוב ותוספים לפיצ'רים מתקדמים

כבר בשלב אפיון האתר, מומלץ להתייחס לתבנית העיצוב בה נשתמש ולתוספים ולהרחבות המכילים פיצ'רים מתקדמים יותר. רוב הלקוחות יסמכו עליכם ויתנו לכם הכוונה ראשונית בלבד. יהיו כאלה שידרשו אלמנטים ספציפיים מאוד, כאלה שיצריכו התקנה של הרחבות או סיוע ממתכנת.

נטייה מוכרת בקרב בוני אתרים היא להתחיל מאפס ו"לזרום". ברוב המקרים, נטייה זו מתגלה כלא יעילה ומגדילה משמעותית את זמן העבודה על הפרויקט. בחירה של תבנית עיצוב מתאימה ורלוונטית תמקם אתכם בנקודת פתיחה טובה יותר.

2. רספונסיביות ובדיקת איכות מלאה במובייל

אנחנו רוצים לקוות כי אין בקהל הקוראים מי ששוכחים את ההתאמה למובייל. רספונסיביות היא לא עניין לפשרות. אתרים צריכים להיות מותאמים בצורה מלאה.

רוב תבניות העיצוב הפופולריות כבר מכילות תכונות של רספונסיביות וחוסכות לא מעט עבודה בהתאמה למכשירים השונים. כך גם לגבי תבניות העיצוב של אלמנטור. למרות זאת, נהוג לעבור ידנית על האתר במכשירים השונים, ולוודא שהכל מותאם ותקין: טקסטים, אלמנטים, תפריטים, פופאפים וכו'.

התאמה למובייל אמנם מתחילה בעיצוב למסכים קטנים אך ממש לא נגמרת שם. יש נטייה מוכרת לדלג על בדיקת איכות (QA) ידנית ולזלזל בה. חשוב לעבור בין כל העמודים והאזורים באתר בגרסת התצוגה למובייל. מומלץ לעבור בין כפתורים, שדות הרשמה וצור קשר, מוצרים ופיצ'רים נוספים (במידה וישנם) – ולוודא תקינות מלאה.

3. מהירות טעינה

בזמן בניית אתר, חשוב להתייחס למהירות הטעינה של העמודים. ריבוי אלמנטים באותו עמוד יפגע באופן משמעותי בזמן הנדרש להצגה של התוכן הראשוני וגם במעבר לעמודים נוספים.

מהירות מתנגשת פעמים רבות עם ויזואליות מרשימה, שאותה נרצה להציג בעיקר בחלקים העליונים של כל עמוד. השאיפה היא לאזן בין השניים, אבל כמובן שזה לא תמיד מתאפשר.

בחרתם לשים דגש דווקא על הצד הוויזואלי? אין בעיה. יש מגוון של כלים, תוספים וסקריפטים שאותם ניתן להוסיף לאתרים – ואלה יסייעו לכם לכווץ את המשקל והגודל של התמונות, ללא פגיעה ניכרת באיכות, למחוק קודים מיותרים שאינם בשימוש ולבצע אופטימיזציה לאלמנטים שונים.

4. התאמת שפה ועיצוב לקהל היעד

הכירו את קהל היעד שלכם והפנימו כי האתר מיועד אליו – ולא אליכם ולצרכים שלכם. חשיבה שכזו מצריכה "יציאה מהקופסה" והסתכלות מזווית קצת אחרת.

אל תתביישו להתייעץ ולגבש רעיונות עיצוביים או תוכניים כאשר מדובר בקהל יעד שעוד לא יצא לכם לשווק אליו. יש להבדיל בין פנייה לגברים או לנשים, לקהל בוגר או צעיר, לבחור מתי להשתמש בשפה קלילה או רשמית וכו'.

10 דברים שאסור לשכוח בבניית אתרים

5. יישור קו - פונטים, צבעים וסימטריה

אל תתפזרו. ככל שתשחקו יותר עם אלמנטים וצורות – יגדל הסיכון שתסתבכו ותלכו לאיבוד. הקפידו על 2 צבעים, שאינם מנוגדים, שילוו את הגולשים ברחבי האתר; ועל פונט אחיד, עם רמות הבלטה שונות בין כותרות. באופן כללי, שמרו על סימטריה באתר.

אם הלקוח מעוניין לקחת חלק בתכנון, מומלץ להגדיר איתו מראש את הצבעים והפונטים, עוד לפני שמתחילים במלאכת הבנייה של האתר. הגדרה שאינה גורפת וחד־משמעית עלולה לפגוע בחוויית המשתמש, להוביל לנטישה ובסופו של דבר לפגוע בדירוגי האתר בתוצאות החיפוש של גוגל.

6. פוקוס על המטרה והמסר המרכזי

יש "מחלה" שמאפיינת בוני אתרים רבים, שנוטים להשקיע בבניית האתר ולתת את כל כולם לתהליך – אך להתעלם לחלוטין מהמסר המרכזי של האתר. גולשים קוראים את תוכן האתר מלמעלה למטה, ולכן עלינו לתעדף את האלמנטים שמשרתים את מטרת האתר בחלק העליון של כל עמוד. כך נמקסם את החשיפה של הגולשים למסרים המרכזיים.

7. נגישות

נגישות אתרים היא כבר מזמן לא המלצה, היא מעוגנת בחוק! בפועל, מדובר בדרישה מאתרים מסוימים להנגיש את התוכן לבעלי מוגבלויות כאלה ואחרות באמצעות תוספים מתאימים.

התקנה של תוסף נגישות כבר בשלבים הראשוניים של הקמת האתר היא הכרחית – לא רק כדי לעמוד בדרישות החוק אלא כדי לתת מענה לקהל יעד שלם. אמנם מדובר בנתח קטן יחסית מכלל הגולשים, אך אין כל סיבה לאבד אותם. באמצעות כמה צעדים פשוטים להנגשת אתר, תוכלו להפוך אותם לעוקבים מסורים ואף ללקוחות.

סרגל נגישות

8. הנעה לפעולה

כבר ציינו קודם לכן כי אתרים צריכים להעביר מסר מסוים. נחזק זאת עם אמירה נוספת – הניעו לפעולה.

למשל, אם מדובר באתר מכירות – צריך להוביל את הגולשים לבצע רכישות. אחרת, בשביל מה הקמנו את האתר? איספו מהם פרטים ופנו אליהם טלפונית או במייל בכדי להוביל לפעולה הרצויה. הנעות לפעולה באות לידי ביטוי בכפתורי רכישה, שדות לאיסוף פרטים או פופאפים. מטרתם לתת לגולשים "דחיפה" קטנה בדרך לפעולה הרצויה. אינטראקציה עם הגולשים היא חלק בלתי נפרד מעיצוב האתר ודורשת השקעה של מחשבה בזמן הבנייה שלו.

9. ניווט פנימי באתר

זהו היבט חשוב נוסף שאותו אסור לשכוח. הניווט באתר כולל הנגשה של שאר העמודים, המאמרים והמסרים שקיימים באתר, בדרך כלל בתצורה של תפריטים, קישורים, כפתורים ואזורי "מאמרים נוספים". אלה יניעו את הגולשים לבצע פעולות נוספות בתוך האתר ויחשפו אותם לעוד תכנים.

10. חוויית המשתמש

נניח שבניתם אתר מרשים ומגוון שמכיל את כל מה שהלקוח ביקש מכם. אבל מה לגבי חוויית משתמש?

עומס של אלמנטים, הנגשה לא נכונה של כמויות טקסט גדולות, פופאפים ואלמנטים נוספים – עלולים לפגוע בריכוז של הגולשים שלכם, לסטות מ"מסע הגולש" שיצרתם עבורם בדרך ליעד שהגדרתם, ואף להוביל לנטישה של האתר שבדרך כלל מלווה בחוסר רצון לשוב אליו בעתיד.

כל אתר צריך להיות מותאם באופן אישי ללקוח ולצרכיו. הקפידו על אפיון מפורט ועיצוב שמשרתים את המטרות של האתר: מכירות, שירותים, תדמית או בלוג. ודבר אחרון שכדאי לזכור: כאשר הבנייה והעיצוב של האתר מסתיימים, מתחילה שגרת הניהול של האתר וגם אותה צריך לשרת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מלאו פרטים לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות:

או, חייגו:

הפופולריים ביותר

טוען מאמרים נוספים...

אהבתם? ספרו לחברים שלכם!

Facebook
WhatsApp

מאמרים נוספים